Geocaching

Geocaching – Pomník Michaela Matury

14.12.2017, autor: Miroslav VALTA

Míšo, dnes dorazila souprava pro založení kešky u Tvého pomníčku. Následující text bude na serveru www.geocaching.com u Tvé kešky:

toto je pracovní verze textu popisu kešky:

Vítej cestovateli!
Tvé kroky Tě zavedly k památníku Michaela Matury, syna, přítele a především skvělého a nadějného mladého člověka, jehož odchod z fyzické existence v pouhých 20 letech hluboce zarmoutil nejen její maminku, ale také přátele, kteří ho měli rádi.
Památník se nachází na místě, kde Michaela srazil cestou ze školy místní feťák, který nepřizpůsobil svou jízdu podmínkám na silnici a míjel auto, z kterého Míša vystupoval, v maximální rychlosti. Michaela, našeho Míšu, srazil v místech, kde právě stojíte a kde jsme vybudovali pomník pro uchování jeho památky, která s lety pro většinu světa vybledla, ale pro nás, rodinu, je stále stejně živá, jako tehdy, když jsme se s Míšou naposledy loučili.
Keška má dvojí smysl a účel. Ten první je uctění Míšovy památky, pro jehož naplnění bednička s keškou a logbookem obsahuje také pravidelně doplňovanou zásobu svíček se zapalovačem, pro zapálení symbolického ohně vzpomínky a lidské sounáležitosti, který dodá Míšovo mamince trochu pozitivní energie, kterou z její mysli vzal přízrak hlubokého zármutku. Druhý smysl a účel je symbolický. Míšovi bylo odepřeno vše, co považujeme my živí za samozřejmost, včetně možnosti cestování a proto jsou v bedničce uloženy také předměty pro výměnu a trackables (TB/GC), které budou symbolicky cestovat místo Míši. Míšově mamince tak budou chodit zprávy, kam až předměty z bedničky doputovaly.
Jak jste jistě pochopili, hlavním účelem založení této kešky je zmírnění bolesti a projev lidské sounáležitosti s utrpením Míšovi milující maminky, skvělé lidské bytosti, která se na pomníček dívá z oken bílého statku, který je před Vámi.

Každý Kačer má také možnost zapálení elektronické svíčky na virtuálním pomníku Michaela Matury, který je na www.3of5.cz což radost, kterou Vaší návštěvou tohoto pietního místa darujete Míšově mamince, umocní.

Bednička s keškou a předměty je umístěna v zadní části fyzického pomníku, takže její potěšení z hledání kešky na místě není tou skutečnou hodnotou. Tou je důkaz, že kačeří komunita je komunitou empatických lidských bytostí.

Komentáře (3)

  1. autor: Eva | datum: 14.12.2017, 22:20

    Ahoj Míšo, vzpomínám na tebe a přeji ti krásné vánoce tam u vás doma, kde je už i má maminka :) Třeba se tam někde setkáváte a kecáte :) Připíjím na tvou památku a věřím, že je u vás tepleji, než tady v ČR :) Opatruj se a ve snech na shledanou :)

  2. autor: Písa | datum: 25.12.2017, 22:28

    Super, moc dobrý.
    A to všechno sis objednal, nebo to jsou bonusy k těm mincím?

  3. autor: Miroslav VALTA | datum: 29.12.2017, 17:40

    Ne, to není souprava. Musel jsem si všechno vybrat.

Přidat komentář

Zapal svíčku Míšovi na památku Prohlédni si Míšovy fotky

Virtuální pomníček

svíčku můžete zapálit tady »

Yasmin

18.5.2024, 18:25

Ahoj Míšo, tak je všechno ještě lepší, než jsme chtěli. Jsem v E a stále vzpomínám na to, když jsem tady byli poprvé. Je to už dávno, ale byla to poradáda a zase je po 30 letech. Doufám, že to všechno sleduješ:::)))

Yasmin

25.4.2024, 8:20

Ti Švédové jsou velmi aktivní, u nás zatím nic moc:::)))

Caribean Travel Coin of Michael Matura (TB82R9P) má nový log:
Logoval: dictaham
Typ logu: Retrieve It from a Cache
Datum: 4/25/2024
Umístění: Västra Götaland, Sweden
Typ: My World Geocoin
Log:
Will move to the americas!

zobrazit všechny zapálené svíčky »